Marije Swaak

Marije is adviseur en projectmanager en heeft grote interesse in wat mensen drijft. Ze wordt enthousiast van onderzoeksmethoden waarbij ze zich kan onderdompelen in mensen hun leefwereld en ervaringen en waar de mens centraal staat. Sociale vraagstukken pakt ze mensgericht en creatief aan, met als doel maatschappelijke vooruitgang en betekenisvolle verandering die aansluit bij mensen hun leefwereld.

Als antropoloog leerde Marije nieuwsgierig te zijn naar hoe mensen hun wereld verschillend vormgeven. Ze leerde uiteenlopende ideeën, perspectieven en wensen in kaart te brengen en te zoeken naar raakvlakken en verbinding binnen verschillende perspectieven, en soms botsende belangen. Een antropoloog probeert nooit te generaliseren en simplificeren, maar richt zich op goed luisteren en oog te hebben voor diversiteit, complexiteit en zaken die niet of moeilijk zichtbaar zijn. 

Daarom past Marije zo goed bij theRevolution; haar persoonlijke kracht is het goed kunnen luisteren en observeren, waardoor ze in staat is snel waar te nemen hoe een groep functioneert, hoe processen verlopen en wat de vraag achter de vraag is. Met gemak maakt ze zich 'vreemde' situaties snel eigen. Ze is empathisch, communicatief sterk, werkt nauwkeurig en doet dat alles met humor.