Vacature: senior social service designer

Kids op een platform

Ben jij een ambitieuze, nieuwsgierige en maatschappelijk betrokken ontwerper? Wil je verandering ontwerpen voor de wereld van morgen? En gaan je handen jeuken als de dienstverlening van een publieke instantie in jouw ogen tekortschiet? Kom dan eens praten. Want we zoeken een senior social service designer om ons team verder te versterken.

Werken bij theRevolution

Bij theRevolution kom je in contact met allerlei mensen. Soms zijn dat kwetsbare groepen in de samenleving, andere keren gaat het om mensen die actief zijn rond een specifiek thema of juist om ‘de inwoner’ van een gemeente. 

En natuurlijk werk je met publieke professionals, die je helpt om anders te kijken, anders te denken en anders te werken. Je inspireert hen met jouw visie op mensgerichte dienstverlening en verrast met creatieve concepten en oplossingen. Samen met hen, en in co-creatie met overige betrokkenen, ontwerp je interventies en diensten die voor iedereen werken.

Geen werkdag is hetzelfde: het ene moment doe je onderzoek naar mensen en hun behoeften, de volgende dag ontwikkel je een toekomstvisie of nieuw dienstverleningsconcept. En volgende week voer je een salesgesprek en stuur je projecten aan. Vandaag werk je op ons kantoor in Den Haag, morgen op locatie bij de klant.

Straatbeeld van twee vrouwen met een hoofddoek.

Ben jij een creatieve en inspirerende senior ontwerper? En wil je bijdragen aan maatschappelijke vraagstukken en een mensgerichte overheid? #JointheRevolution

mensen op een bankje

Wat ga je doen?

Als senior social service designer bij theRevolution heb je meerdere petten op. Allereerst die van ontwerper, met je voeten in de praktische klei. Je ontwerpt nieuwe diensten en creatieve oplossingen of verrassende concepten voor sociale vraagstukken of specifieke thema's. In een notendop gaat het daarbij altijd om: complexe inhoud, veel verschillende belangen, veel verschillende stakeholders, verandering van gedrag en positieve impact in de maatschappij. 

Daarnaast ben je als projectleider verantwoordelijk voor een goede uitvoering van die projecten. Als senior designer bouw je ook een stevige relatie met opdrachtgevers op en uit. Je bent een vraagbaak en inspirator voor andere ontwerpers en onderzoekers in het team. Ten slotte draag je bij aan de ontwikkeling van je vak: je ontwerpt en faciliteert workshops, kennissessies, webinars en andere manieren om kennis te delen.  

Wie zoeken we?

Je bent een onafhankelijke, ambitieuze professional. Analytisch, kritisch, altijd open voor nieuwe mensen en ideeën. Je wilt constant leren, toont initiatief en geeft nóóit op. Je hebt zelfspot en bent makkelijk in de omgang. Je hebt de afgelopen 5 tot 10 jaar veel ervaring opgedaan in ontwerp en onderzoek.

Een achtergrond in de kunsten of industrieel ontwerp en ervaring bij een ontwerpbureau zijn mooi, maar als je je creativiteit en vernieuwende manier van kijken op een andere manier hebt ontwikkeld, zijn we daar ook heel benieuwd naar. 

Ten slotte: we werken voor heel diverse doelgroepen. Daarom vinden we het belangrijk dat ons team net zo divers is. En dus moedigen we mensen van alle achtergronden aan om te solliciteren.

Wat vragen we?

  • Je snapt hoe (publieke) organisaties werken en begrijpt de dynamiek die dat oplevert. Je doorziet relaties en (politieke) belangen. En begrijpt de uitdagingen van de organisaties waarvoor wij werken.
  • Je laat je niet uit het veld slaan door organisatorische structuren en drempels, maar weet die juist te benutten. Daarbij zoek je de samenwerking met relevante stakeholders.
  • Je vindt het leuk om relaties op te bouwen met onze opdrachtgevers. Vanuit interesse in mensen en hun context bouw je actief aan een breed netwerk in de domeinen waarin we actief zijn. Daardoor verwerf je makkelijk nieuwe opdrachten en vervolgprojecten.
  • Je leidt zelfstandig grote en middelgrote projecten en bewaakt de planning, resultaten, kwaliteit en uitvoer daarvan.
  • Je kunt goed samenwerken met collega's én partners van ons bureau.
  • Je beschikt over een goedgevulde gereedschapskist van ontwerpmethodes, tools en werkvormen en weet altijd de juiste te kiezen.
  • Minstens 5-7 jaar ervaring in service en/of social design.
  • Je spreekt vloeiend Nederlands en schrijft het zo foutloos mogelijk. 
  • Je bent in staat om complexe materie helder te visualiseren. 
Vrouw die post-it beschrijft, die op het raam is geplakt.

En wat mag jij verwachten?

We bieden je een afwisselende, uitdagende fulltimebaan (deeltijd kan, maar minimaal 32 uur), waarin je veel vlieguren kunt maken, veel kunt leren en je kennis kunt overdragen op minder ervaren collega's. Je werkt voor gezaghebbende publieke organisaties, draagt bij aan een inclusieve maatschappij en mensgerichte overheid en ontwerpt verandering voor de wereld van morgen.

Je salaris is afgestemd op je ervaring, je ontwikkeling stemmen we af op je interesses en wensen. Je kunt elk jaar maximaal 3 nationale feestdagen inruilen voor niet-nationale feestdagen. We zorgen voor alles wat je nodig hebt om je werk te doen (Macbook, telefoon), en je krijgt een trein van de zaak.

Recruiters kunnen zich de moeite besparen om contact met ons op te nemen. We zijn niet geïnteresseerd. Maar écht niet.

foto van Boudewijn Bugter

Heb je vragen over deze vacature?

Boudewijn Bugter

Adviseur & directeur Mail mij of bel 06 24 24 68 58