Roos Beerkens

Senior adviseur en onderzoeker. Groot rechtvaardigheidsgevoel en voorvechter van een diverse, inclusieve en gelijkwaardige samenleving. Werkt met aangeboren nieuwsgierigheid en academische grondigheid aan ontwikkelen en delen van kennis. Maar is pas echt gelukkig als ze die kennis kan inzetten in de praktijk, waardoor mensen echt een beter leven krijgen.

Roos was er al vroeg van overtuigd dat iedereen gelijke kansen verdient. Rechtvaardigheid, gelijkwaardigheid en menselijkheid raken haar – vooral als er een gebrek aan blijkt. Het was dan ook niet gek dat ze zich specialiseerde in inclusie, diversiteit en interculturele communicatie.

Na haar promotieonderzoek (summa cum laude) plantte ze haar voeten stevig in de praktische klei. Ze werkte aan bureauzijde en adviseerde zowel publieke als commerciële organisaties over verander- en communicatievraagstukken. Haar intellectuele #wanderlust leidde haar vervolgens terug naar de wetenschap: ze ging aan de slag als onderzoeker en docent aan de Universiteit Utrecht.

Bij theRevolution combineert ze die twee werelden. Ze zoekt de praktijk weer op en adviseert over (inclusieve) dienstverlening, verandermanagement en innovatie. Tegelijkertijd laat ze de wetenschap niet los: ze onderzoekt maatschappelijke vraagstukken, ontwikkelt en deelt kennis. Zo denkt ze samen met praktijkdeskundigen, beleidsmakers en professionals na over concrete thema’s op het gebied van inclusie en integratie, als lid van de KIS-community van het Kennisinstituut Inclusief Samenleven. Daarnaast is ze de drijvende kracht achter de Kenniscommunity Inclusieve dienstverlening, een samenwerking tussen theRevolution en Gebruiker Centraal.